fredag 4 oktober 2013

Sätt ditt namn på rött, gult eller grönt

Dagens "tänka till" gällde om man frågat någon om den vill leka. Under påståendet sitter ett rött, gult och grönt papper. Eleverna sätter sitt namn på rött om de inte gjort det och på grönt om de har frågat någon. Kanske någon behöver flytta sitt namn från rött till grönt under dagens gång?

1 kommentar:

  1. Smart sätt att få eleverna att reflektera över hur de själva gör. Något att använda även i min lågstadieklass tror jag... Tror det är viktigt att eleverna får reflektera själva för med tiden tror jag att de kanske blir lite ärligare och verkligen ser sin egen roll i olika skeenden. Det är något många elever har svårt med, upplever i alla fall jag, att förstå att de har en del i vad som händer och sker runt omkring dem. Om det är någon som är ensam eller ledsen på rasten är det upp till varje elev att försöka ändra på det.
    Tycker också det här är ett bra exempel på hur man kan använda en blogg som klass/lärare. Ett bra instrument för att få ut information till föräldrar och inkludera dem ännu mer i skolarbetet, något som är både svårt och viktigt.

    SvaraRadera